Ing. Martin Škapa

Martin Škapa (*1981), programátor, ekonom, jednatel

Pochází z Frýdku-Místku, v Brně na VUT vystudoval Bc. informatiky a Ing. ekonomie. Už při studiích začal pracovat v korporátu v oddělení revize a controllingu, kde nakonec strávil pár let. Poté se rozhodl jít cestou živnostníka a začal programovat, studovat insolvenční právo (kandidát na insolvenčního správce) a zabývat se ekonomickými analýzami. Souběžně založil se svou manželkou Ivanou společnost, která produkuje šátky na nošení dětí, kde je i jednatelem.

Protože mu záleží na tom, v jakém prostoru(resp. světě) budou vyrůstat a žít jeho dvě dětí (5 a 3), rozhodl se aktivně začít ovlivňovat veřejný život ve svém městě a okolí. Věří, že by mohl přispět ke zvýšení transparentnosti lokální politiky, prosadit větší míru digitalizace ve státní správě a implementace principů Smart city do plánování města. Postupně by chtěl i přispět ke zvýšení tlaku na zlepšení ovzduší ve městě a přispět k podpoře řešení exekuční krize ve společnosti.

Zájmy: rodina, fotografování, design, cestování, technologie, sociální sítě.