Mgr. Markéta Ubíková

Markéta Ubíková ( * 28. října 1983)

Markéta žije se svou rodinou ve Frýdku-Místku. Vystudovala osmileté gymnázium ve F-M. V Ostravě vystudovala obor sociální geografie a regionální rozvoj, kde získala titul Mgr. Absolvovala studijní stáž ve Finsku a Švédsku a pracovní stáž v Irsku. V průběhu studia se specializovala na měkké faktory rozvoje měst a na zapojování obyvatel do rozvoje. Po škole pracovala jako projekt manažerka evropských fondů. Podílela se na kandidatuře města Ostravy na titul Evropské hlavní město kultury 2015. Několik let byla ředitelkou obecně prospěšné společnosti Čisté nebe, která prosazuje právo obyvatel na čistý vzduch (doposud je v dozorčí radě společnosti). V současné době je maminkatelka. Je na rodičovské dovolené a zároveň podniká. Věnuje se nejvíc svému projekt Smart žena, který vzdělává ženy v digitálních dovednostech. Také se věnuje marketingu na Facebooku. Markéta má dvě děti (staršího Františka, mladší Bělu). Její rodina se rozhodla žít bez auta a píšou o tom blog www.carfreerodina.cz

Zájmy: Aktuální společenské dění, problematika životního prostředí, urbanismu, občanská participace, kultura (hudba, literatura, architektura), tanec (salsa), jóga, sport (turistika, cyklistika, běžky), cestování, sebevzdělávání.